Flyttat? Byt lås!
LÅSBYTE

Har du flyttat? Byt lås!

Din nyinflyttade bostad är där du kommer att sova och förvara dina värdesaker, och ett låsbyte är ett enkelt sätt att undvika problem och slippa oroa dig.

Det en bra idé att byta lås om du flyttar in i en ny bostad, lokal, garage eller förråd, man vet aldrig vem som kan ha nyckeln till ditt nya hem. Tänk på att det kan finnas kopior på dörrnycklarna ute på vift och det är bäst att försäkra sig om att man har koll på nycklarna som finns.

Är låset säkert?


När du flyttar in i en ny bostad eller lokal ska du också försäkra dig om att låset är säkert. Alla lås är inte inbrottssäkra. Äldre lås kan vara lätta att öppna för tjuvarna som dessutom är snabba att lära sig nya metoder att bryta sig in. Rådfråga alltid en erfaren låssmed som ger garanti och faktura när ditt nya lås installeras.

Varför byta lås i en hyreslägenhet?


När man hyr en lägenhet uppstår ofta frågan om det är möjligt att byta lås eller inte. Svaret är ja, det är en juridisk process och hyresgästen kan byta lås om han eller hon vill. Det är vanligt att hyresvärden har en nyckel till fastigheten om han eller hon behöver komma in i den. Han kan dock inte ta sig in i fastigheten om hyresgästen inte vill att han gör det. Hyresvärden kan behöva nyckeln för att undvika alla typer av problem som inbrott, vattenläckage eller brand i huset.

Du kanske flyttar till ett boende som du litar på och till och med känner hyresvärden mycket väl. Det är dock möjligt att lägenheten tidigare har hyrts av andra personer och att de fortfarande har en kopia av nyckeln. I så fall är det mycket tillrådligt att byta ut låset för din egen och din familjs säkerhet. Att byta lås är inte en särskilt dyr process, därför kommer en effektiv låssmed att göra det på ett säkert sätt utan att skada dörren.

TILLBAKA TILL BLOGGEN >>

RING: 08 - 13 31 31


DÖRRÖPPNING OCH LÅSJOUR 24/7

Våra låssmeder är på plats på 20 - 40 minuter 7 dagar i veckan.

VISA - MASTERCARD - SWISH


SMS: 070-736 36 61

Designed by HTML Codex